• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Nieuws

Interview met Pop, Rock coverband EMPIRE uit Dedemsvaart 17-12-2015

The Clash of the Cover Bands,
The BENELUX Semi-Finalists 2014/2015

Seizoen 11 van 'The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition' is aanbeland bij de BENELUX Semi-Finals die op zaterdag 9 en zondag 10 januari a.s. worden gehouden in het ‘heilige podium’ van PARADISO Amsterdam (main hall). Deze unieke ervaring is een droom van alle bands die nu gaat uitkomen!! Alle regionale rondes zijn geweest en van alle regio’s hebben de beste en populairste bands zich geplaatst bij de laatste 18 bands die verdeeld over de twee Semi-Finals ook nu weer worden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. De winnaars én de nummers 2 in beide categorieën plaatsen zich voor de BENELUX Grand Finale die op zaterdag 23 april a.s. wordt gehouden in Nederlands grootste Poppodium 013 in Tilburg (main hall). Hier wordt de muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2014/2015' beslist en worden zowel de vakjury-winnaar als de publiekswinnaar beloond met een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux én een tour van 20 optredens. Beide winnaars mogen zich ook een jaar lang de beste of populairste coverband van de Benelux noemen.

De 18 bands die zich hebben weten te plaatsen voor de BENELUX Semi-Finals zijn zonder uitzondering van zeer hoog niveau en het zal dan ook de vorm van de dag zijn die bepaalt welke bands er uiteindelijk doorgaan naar de grote finale. Voor zowel de vakjury als het publiek wordt dit een zware klus. Alle bands hebben het afgelopen jaar keihard gewerkt om zowel muzikaal inhoudelijk als ook in hun podiumperformance het aanwezige talent optimaal te ontwikkelen en te benutten en staan nu voor één van de grootste uitdagingen in hun muzikale carrière. Hoe gaan ze om met de druk die een tv-productie met zich meebrengt? Lukt het ze weer om boven zichzelf uit te stijgen? Krijgen ze het publiek ademloos stil met de verplichte ballad, maar weten ze ook het publiek uitzinnig te krijgen? Hoe bereiden zij zich voor? Om u alvast een beetje kennis te laten maken met deze bijzondere topbands zullen we de hoofdrolspelers in de eindfase van deze boeiende muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2014/2015' voorstellen. Graag stellen we Interview met Pop, Rock coverband EMPIRE uit Dedemsvaart aan u voor. 
Op zaterdag 13 juni jl. vond in Podium Metropool in Hengelo de finale plaats van Regio Noord-Oost Nederland en hier behaalde EMPIRE met een indrukwekkend optreden de dik verdiende publieksprijs. EMPIRE plaatste zich hiermee voor de 1st BENELUX Semi-Final die op zaterdag 9 januari a.s. wordt gehouden in PARADISO Amsterdam.


Het oordeel van de vakjury over EMPIRE tijdens de Regio-Finale van The Clash of the Cover Bands luidt: "De 5e band van deze Regio-Finale was 7-mans Top-100 coverband EMPIRE uit Dedemsvaart. Wat heeft deze band in korte tijd een ontwikkeling doorgemaakt! Muzikaal op zeer goed niveau en met volle overgave werden niet de makkelijkste nummers het publiek ingespeeld. Mr. Blue Sky van ELO, Alive van Pearl Jam en afsluiter Kids van Robbie Williams ft. Kylie Minogue gaven een gevarieerd beeld van wat deze band in huis heeft. Naast het verzorgde spel weet EMPIRE ook een hoog entertainmentgehalte te brengen waarmee een sterke interactie met het publiek wordt opgebouwd. Het resultaat van dit prachtige optreden was uiteindelijk de 1e plaats bij de publieksstemmen. EMPIRE staat als publiekswinnaar van deze finale dik verdiend bij de beste 18 bands van deze ‘The Clash’-editie die in januari in PARADISO Amsterdam de muzikale strijd mogen voortzetten om een plaats te bemachtigen in de BENELUX Grand Finale op 23 april 2016 in Poppodium 013 in Tilburg. Jurgen Kleine werd door de vakjury tot beste toetsenist van deze finale uitgeroepen en is daarmee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit 11e The Clash-seizoen."

Interview met EMPIRE

Wie en wat is EMPIRE?
"EMPIRE is een energieke zevenkoppige coverband die met hun veelzijdigheid en interactie naam heeft gemaakt als dé Rock/Pop sensatie van Overijssel! Deze groep ervaren muzikanten weet op elk feest hun enthousiasme over te brengen op het publiek met behulp van hun dynamische show waarin een originele keuze aan recente hits wordt afgewisseld met de echte klassiekers en, niet te vergeten, de echte feestplaten!"

Hoe lang bestaan jullie in deze bezetting?
"We zijn op het moment goed twee jaar samen in deze bezetting. De broers Vincent (zang) en Tom (drums) zijn drie jaar geleden begonnen met deze band. Al snel voegden Bart (gitaar, percussionist), Richard (bas), Jurgen (toetsen), Arjan (gitaar) en Rosanne (zang) zich toe aan de band." 

Wat is op dit moment jullie positie in de coverbandscene?
"De band treed voornamelijk veel op in de Regio Noord/Oost Nederland en zijn er mee bezig om dit uit te bereiden. Ondanks hebben zij ook opgetreden in Duitsland."

Waar staan jullie over 2 jaar?
"Over twee jaar staan wij op ieder (tent)feest bij jou in de buurt!"

Hebben jullie een muzikaal leider of worden o.a. repertoirekeuze, arrangementen en sounds democratisch bepaald?
"Wij kiezen democratisch de nummers en drummer Tom maakt hier dan een arrangement van. Hij is daarom ook onze muzikale leider."

Wat zijn jullie belangrijkste redenen geweest om in te schrijven voor The Clash of the Cover Bands?
"Wij wouden graag buiten onze regio meer naamsbekendheid krijgen en daarbij ook meer podium ervaring op doen."

In de finale van Regio Noord-Oost Nederland in Metropool Hengelo wisten jullie enorm te pieken en daarmee de publieksprijs binnen te spelen. Hoe kijken jullie zelf terug op dit optreden?
"Deze finale was voor ons zeker het hoogte punt tot nu toe in deze strijd. We hadden goede energie en willen dit graag evenaren in PARADISO."

Op zaterdag 9 januari a.s. spelen jullie in de 1st BENELUX Semi-Final in dé Poptempel van Nederland: PARADISO! Het is uniek voor een coverband om op dit magische podium te mogen spelen. Wat voor impact heeft dit op jullie en hoe reageert jullie omgeving hierop?
"Dit is voor ons allemaal stiekem een droom die uitkomt! Het gebeurt niet vaak dat je met je coverband in de poptempel van Amsterdam staat! Alle reacties zijn overweldigend. Er gaan drie bussen waaronder twee dubbeldekkers met fans mee. Het is heel fijn en bijzonder dat zoveel mensen ons willen steunen."

In PARADISO staan de beste 18 bands van de Benelux van deze The Clash-editie en het niveau van alle bands is enorm hoog. Jullie zullen dus het vorige optreden moeten toppen om kans te maken op een plaats in de BENELUX Grand Finale waar de hoofdprijzen worden verdeeld. Hoe ziet jullie voorbereiding op PARADISO er uit?
"De afgelopen weken zijn we al druk bezig geweest met de show. We hebben het repertoire definitief en hebben nog zo’n 5 repetities om de puntjes op de i te zetten. Daarnaast hebben we natuurlijk ook de coaching gehad van John waarin wij veel hebben geleerd over podiumpresentatie. Dit alles gaat ervoor zorgen dat we een knallende show gaan neer zetten."

In PARADISO wordt door de organisatie van The Clash of the Cover Bands flink uitgepakt en gaat er veel met en voor de bands gebeuren. Er worden o.a. Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt voor de tv-serie ‘The Clash of the Coverbands, The only road to PARADISO!’ en voor de DVD ‘The Clash of the Cover Bands, Live on stage @ PARADISO’ die tijdens de BENELUX Grand Finale op 23 april a.s. wordt gereleased. Ook wordt van het beste nummer dat jullie op 9 januari spelen een live-single geproduceerd voor The Clash-Hitlijst die loopt van 1 februari tot 15 april 2016. Alle live-singles komen op iTunes en Spotify en de Top-5 wordt wekelijks geplugged bij alle radio- en tv-stations in Nederland en België. Er wordt dus alles uit de kast gehaald om de bands optimaal te promoten bij het grote publiek. Zijn jullie hier klaar voor?
"Ja, we vinden het heel bijzonder en zijn dankbaar dat we aan dit proces mee mogen doen en zover al zijn gekomen. Vandaar dat we er ook alles aan willen doen dat wij er nog verder in door kunnen gaan. Dus kom maar op met The Finals!"

Hebben jullie bepaalde rituelen/gewoontes of bijgeloof voordat jullie gaan optreden?
"Vaak voor een optreden hebben onze gitaristen een momentje nodig op de wc en voor de rest is het vooral even samen zitten focussen en daarna knallen on stage."

De hoofdprijzen voor de vakjury-winnaar én de publiekswinnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Award’ zijn o.a. een cd-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux. Stel dat jullie één van de Awards winnen, wat zouden jullie als single uit willen brengen? Een bewerkte cover of een eigen nummer? En waarom juist dát nummer?
"Het nummer wat wij als band unaniem het leukst vinden is Kids van Robbie Williams. Dit zouden wij dan ook als single willen opnemen. Hierin komt iedereen tot zijn recht! Het heeft veel energie en is dynamisch."

Het afgelopen jaar hebben ook jullie een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Wat zijn op dit moment jullie sterke en minder sterke punten?
"De afgelopen weken hebben veel nummer ingestudeerd en we merken dat dit steeds sneller gaat. We zijn in podiumpresentatie heel erg gegroeid. Onderling zijn wij echt een team, we zijn op elkaar ingespeeld en dit is goed terug te zien in de show."

Wat zijn jullie belangrijkste ingrediënten om in PARADISO zowel de vakjury als het publiek te overtuigen?
"We hebben goed voorbereid, neem veel fans mee en gaan allemaal nog even naar de kapper en dan hopen we dat het allemaal goed gaat komen!"

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Festivalinfo Podiuminfo Koch Artists & Bands Booking Agency Maxazine
RockMuZine David Eden USA Music Import Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency
Sound Vision Studio Uw logo ook hier? EVANS Ticketmaster SONOR


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands