• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Nieuws

Interview met Allround coverband Tenggara Boys uit Cuijk 17-12-2015

The Clash of the Cover Bands,
The BENELUX Semi-Finalists 2014/2015

Seizoen 11 van 'The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition' is aanbeland bij de BENELUX Semi-Finals die op zaterdag 9 en zondag 10 januari a.s. worden gehouden in het ‘heilige podium’ van PARADISO Amsterdam (main hall). Deze unieke ervaring is een droom van alle bands die nu gaat uitkomen!! Alle regionale rondes zijn geweest en van alle regio’s hebben de beste en populairste bands zich geplaatst bij de laatste 18 bands die verdeeld over de twee Semi-Finals ook nu weer worden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. De winnaars én de nummers 2 in beide categorieën plaatsen zich voor de BENELUX Grand Finale die op zaterdag 23 april a.s. wordt gehouden in Nederlands grootste Poppodium 013 in Tilburg (main hall). Hier wordt de muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2014/2015' beslist en worden zowel de vakjury-winnaar als de publiekswinnaar beloond met een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux én een tour van 20 optredens. Beide winnaars mogen zich ook een jaar lang de beste of populairste coverband van de Benelux noemen.

De 18 bands die zich hebben weten te plaatsen voor de BENELUX Semi-Finals zijn zonder uitzondering van zeer hoog niveau en het zal dan ook de vorm van de dag zijn die bepaalt welke bands er uiteindelijk doorgaan naar de grote finale. Voor zowel de vakjury als het publiek wordt dit een zware klus. Alle bands hebben het afgelopen jaar keihard gewerkt om zowel muzikaal inhoudelijk als ook in hun podiumperformance het aanwezige talent optimaal te ontwikkelen en te benutten en staan nu voor één van de grootste uitdagingen in hun muzikale carrière. Hoe gaan ze om met de druk die een tv-productie met zich meebrengt? Lukt het ze weer om boven zichzelf uit te stijgen? Krijgen ze het publiek ademloos stil met de verplichte ballad, maar weten ze ook het publiek uitzinnig te krijgen? Hoe bereiden zij zich voor? Om u alvast een beetje kennis te laten maken met deze bijzondere topbands zullen we de hoofdrolspelers in de eindfase van deze boeiende muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2014/2015' voorstellen. 


Graag stellen we Allround coverband Tenggara Boys uit Cuijk aan u voor. 
Op zaterdag 24 oktober jl. vond in Podium de Vorstin in Hilversum de finale plaats van de extra landelijke cyclus en hier behaalde Tenggara Boys met een indrukwekkend optreden de dik verdiende publieksprijs. Tenggara Boys plaatste zich hiermee voor de 2nd BENELUX Semi-Final die op zondag 10 januari a.s. wordt gehouden in PARADISO Amsterdam.

 

Het oordeel van de vakjury over Tenggara Boys tijdens de Regio-Finale van The Clash of the Cover Bands luidt: "Ze kwamen, zagen en overwonnen! 6-mans Allround coverband Tenggara Boys uit Cuijk hadden een set in elkaar gezet waar ze het publiek vanaf de eerste tonen mee aan het swingen konden krijgen. Met bewerkingen van nummers als o.a. Sex Machine van James Brown, Hip Hop Hooray van Naughty by Nature en Show Me Love van Robin S. wisten de zes jonge muzikanten het publiek beet te pakken en niet meer los te laten. Met uiteindelijk de meeste publieksstemmen won Tenggara Boys de Public’s Favourite-Award en staat als publiekswinnaar bij de 18 beste coverbands van deze ‘The Clash’-editie in de BENELUX Semi-Finals die op 9 en 10 januari worden gehouden in Poptempel PARADISO Amsterdam! Neville Mastail werd door de vakjury uitgeroepen tot beste bassist van deze finale en is daarmee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale op zaterdag 23 april a.s. worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze 11e The Clash-editie."

Interview met Tenggara Boys

Wie en wat is Tenggara Boys?
"De Tenggara Boys bestaan uit 6 leden: Gregory Mastail (lead vocal), Ravèll Mastail (guitar), Neville Mastail (basgitaar/backing vocals), Daniel Dekkers (drums), Joshua Mastail (keyboard/backing vocals), Ziggy Diumilah (lead vocal/keyboard). De naam is overigens ontleend aan een eilandengroep in de Molukken. De meeste bandleden hebben dan ook Molukse-Nederlandse roots. De bandleden komen uit Cuijk en Erp."

Hoe lang bestaan jullie in deze bezetting?
"De huidige formatie bestaat 1,5 jaar. Ieder individu heeft zijn eigen muzikale achtergrond en ervaring. Na diverse projecten onderling is er uiteindelijk een 6-mans formatie ontstaan."

Wat is op dit moment jullie positie in de coverbandscene?
"The Clash of the Cover Bands is onze eerste grote bandcompetitie waar we aan mee doen. Voorheen hebben we enkele optredens gehad op feesten, partijen en benefietconcerten. We hopen door deelname aan deze bandcompetitie ons visitekaartje af te geven en naamsbekendheid te creëren in de coverbandscene."

Waar staan jullie over 2 jaar?
"Ons doel is om onze muzikale ontwikkeling te blijven motiveren en stimuleren, zodat we met elkaar onze dromen kunnen waarmaken. We hopen samen tot ongekende muzikale hoogtes te komen. We willen ons blijven profileren ten opzichte van andere coverbands, door een eigen unieke stijl te creëren en terug te laten horen in onze nummers. Onze droom is om een zo breed mogelijk publiek te raken en op nationale en internationale podia te kunnen spelen."

Hebben jullie een muzikaal leider of worden o.a. repertoirekeuze, arrangementen en sounds democratisch bepaald?
"Onze instelling is om op een democratische wijze onze muzikale arrangementen samen te stellen. Door middel van verschillende muzikale/creatieve ideeën proberen we tot een unieke repertoirekeuze te komen. Op dit gebied willen wij ons blijven ontwikkelen."

Wat zijn jullie belangrijkste redenen geweest om in te schrijven voor The Clash of the Cover Bands?
"Dankzij The Clash of the Cover Bands hebben wij de mogelijkheid gekregen om ons niveau te kunnen meten met andere coverbands en om een professionele richting in te kunnen slaan. Tevens staan wij open om feedback te ontvangen van ervaren mensen in de muziekindustrie. Door deelname hopen we meer podium ervaring op te doen en te groeien als band."

In de finale van de extra landelijke cyclus in Podium de Vorstin in Hilversum wisten jullie enorm te pieken en daarmee de publiekprijs binnen te spelen. Hoe kijken jullie zelf terug op dit optreden?
"Het optreden in de Podium de Vorstin in Hilversum was een van onze mooiste ervaringen van ons nog kort maar zeker krachtig bestaan. Het gaf ons een kick om op zo’n bekend podium te mogen spelen. De reactie van het publiek was overweldigend en dit smaakt zeker naar meer."

Op zondag 10 januari a.s. spelen jullie in de 2nd BENELUX Semi-Final in dé Poptempel van Nederland: PARADISO! Het is uniek voor een coverband om op dit magische podium te mogen spelen. Wat voor impact heeft dit op jullie en hoe reageert jullie omgeving hierop?
"Voor elke muzikant is het een droom om in poptempel PARADISO te mogen spelen. Wij als jonge opkomende artiesten voelen ons vereerd om hier te mogen staan. Wij gaan hard ons best doen om al onze kwaliteiten ten gehore te laten brengen en een voortreffelijke show te kunnen geven."

In PARADISO staan de beste 18 bands van de Benelux van deze The Clash-editie en het niveau van alle bands is enorm hoog. Jullie zullen dus het vorige optreden moeten toppen om kans te maken op een plaats in de BENELUX Grand Finale waar de hoofdprijzen worden verdeeld. Hoe ziet jullie voorbereiding op PARADISO er uit?
"Vanaf het optreden in de Vorstin zijn we professioneler te werk gegaan voor onze voorbereiding richting het optreden in PARADISO. Dit hebben we gedaan door middel van het analyseren en evalueren van de beeld- en geluidsopnames. Tevens gebruiken we de feedback die we gekregen hebben en werken we hard aan onze aandachtspunten."

In PARADISO wordt door de organisatie van The Clash of the Cover Bands flink uitgepakt en gaat er veel met en voor de bands gebeuren. Er worden o.a. Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt voor de tv-serie ‘The Clash of the Coverbands, The only road to PARADISO!’ en voor de DVD ‘The Clash of the Cover Bands, Live on stage @ PARADISO’ die tijdens de BENELUX Grand Finale op 23 april a.s. wordt gereleased. Ook wordt van het beste nummer dat jullie op 10 januari spelen een live-single geproduceerd voor The Clash-Hitlijst die loopt van 1 februari tot 15 april 2016. Alle live-singles komen op iTunes en Spotify en de Top-5 wordt wekelijks geplugged bij alle radio- en tv-stations in Nederland en België. Er wordt dus alles uit de kast gehaald om de bands optimaal te promoten bij het grote publiek. Zijn jullie hier klaar voor?
"Ja, wij zijn er klaar voor! We zetten alles op alles om dit daadwerkelijk te realiseren. Deze niet te missen kans willen we met beide handen grijpen."

Hebben jullie bepaalde rituelen/gewoontes of bijgeloof voordat jullie gaan optreden? 
"Ieder individu heeft zo zijn eigen gewoontes en rituelen. Voorafgaand bij elk optreden steken we onze koppen bij elkaar en bidden we tot God en onze verloren dierbaren voor kracht om een goede prestatie neer te kunnen zetten. Voor en na het optreden geven we elkaar een ‘’boks‘’."

De hoofdprijzen voor de vakjury-winnaar én de publiekswinnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Award’ zijn o.a. een cd-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux. Stel dat jullie één van de Awards winnen, wat zouden jullie als single uit willen brengen? Een bewerkte cover of een eigen nummer? En waarom juist dát nummer?
"Op dit moment zouden wij voor een bewerkte cover gaan. Het nummer van R. Kelly – She’s Got That Vibe. Bij dit nummer komen al onze muzikale kwaliteiten aanbod en kunnen wij onze unieke stijl van spelen vertegenwoordigen. Ons streven is om in de toekomst aan eigen materiaal te gaan werken."

Het afgelopen jaar hebben ook jullie een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Wat zijn op dit moment jullie sterke en minder sterke punten?
"Door de feedback zijn wij sterk gegroeid op het gebied van stageperformance. Wij zijn leergierig en gedreven om het bandproces door te blijven ontwikkelen. Wij zullen ons blijven focussen op het verbeteren van de harmonische samenzang, strak- en dynamisch samenspel."

Wat zijn jullie belangrijkste ingrediënten om in PARADISO zowel de vakjury als het publiek te overtuigen?
"Wij willen laten zien dat we verdiend in PARADISO staan en dat wij onszelf naar een hoger niveau willen tillen. Elk nieuw optreden willen we uniek maken en overtreffen. Door onze uitstraling en de repertoirekeuze willen we onze diversiteit overbrengen naar zowel de vakjury als het publiek."

Willen jullie verder nog iets kwijt?
"Tevens willen wij al onze supporters en sponsoren bedanken voor de steun van de afgelopen tijd."

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Ticketmaster Festivalinfo Artists & Bands Booking Agency RockMuZine Uw logo ook hier?
Artists & Bands Booking Agency Podiuminfo SONOR EVANS David Eden
USA Music Import Uw logo ook hier? Sound Vision Studio Maxazine Koch


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands