• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Nieuws

Spannende eindstrijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2014' 03-11-2014

BENELUX Grand Finale wordt spannende eindstrijd om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2014’

Poppodium 013 Tilburg presenteert de negen beste coverbands van de Benelux 

Met de twee indrukwekkende BENELUX Semi-Finals nog vers in ons geheugen, vindt op zaterdag 20 december a.s. de BENELUX Grand Finale plaats van ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014’ in Poppodium 013 in Tilburg. Van de ruim 1.200 inschrijvingen zullen, na een jaar hard werken en gedegen coaching, de negen beste en populairste coverbands van Nederland, België en Luxemburg zorgen voor een spectaculaire en spannende eindstrijd waar de hoofdprijzen worden verdeeld.

‘THE CLASH OF THE COVER BANDS AWARD 2013/2014’
De negen finalisten strijden om de ‘The Clash of the Cover Bands Award 2013/2014’, de Award die klaarligt voor de beste coverband van de Benelux, die wordt bepaald door een vakjury. De tweede hoofdprijs wordt bepaald door het publiek, de winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Public’s Favourite Award 2013/2014’. Beide winnaars worden ook beloond met een cd-contract met videoclip. De cd's zullen in Nederland en België gereleased en geplugd gaan worden. Ook krijgen de winnaars een tour van 20 optredens aangeboden en zullen de komende jaren veelvuldig te zien zijn op diverse aansprekende podia in de Benelux. Verder zullen ook de Individuele Awards worden uitgereikt aan de beste muzikanten die we het afgelopen jaar in het 10e seizoen van ‘The Clash of the Cover Bands’ voorbij zagen komen! Er staat dus het nodige op het spel op zaterdag 20 december in Poppodium 013 Tilburg!!!

Het programma (in willekeurige volgorde) ziet er als volgt uit: 

Bakkeliet uit AlphenBakkeliet uit AlphenBakkeliet uit Alphen

- Bakkeliet: Rock, Pop coverband uit Alphen (1e plaats publieksstemmen Regio Zuid Nederland)

Barking Bruce uit AntwerpenBarking Bruce uit AntwerpenBarking Bruce uit Antwerpen

- Barking Bruce: Rock coverband uit Antwerpen (2e plaats vakjury Regio België/Luxemburg)


CoverUp uit DelftCoverUp uit DelftCoverUp uit Delft

- CoverUp: Funk & Soul coverband uit Delft (1e plaats vakjury extra landelijke cyclus)


L!NC uit BredaL!NC uit BredaL!NC uit Breda

- L!NC: Rock coverband uit Breda (2e plaats publieksstemmen Regio Zuid Nederland)


Men & a Lady uit ScherpenheuvelMen & a Lady uit ScherpenheuvelMen & a Lady uit Scherpenheuvel

- Men & a Lady: Rock ‘n Roll coverband uit Scherpenheuvel (1e plaats publieksstemmen extra landelijke cyclus)


SH!ZL uit TielSH!ZL uit TielSH!ZL uit Tiel

- SH!ZL: Allround coverband uit Tiel (2e plaats publieksstemmen Regio Noord-Oost Nederland)


STEAM uit OlenSTEAM uit OlenSTEAM uit Olen

- STEAM: Rock coverband uit Olen (1e plaats publieksstemmen Regio België/Luxemburg)


The Joe Cocker Connection uit AntwerpenThe Joe Cocker Connection uit AntwerpenThe Joe Cocker Connection uit Antwerpen

- The Joe Cocker Connection: Joe Cocker tribute uit Antwerpen (2e plaats publieksstemmen Regio België/Luxemburg)


Way Beyond uit DirkslandWay Beyond uit DirkslandWay Beyond uit Dirksland

- Way Beyond: Pop, Rock coverband uit Dirksland (1e plaats publieksstemmen Regio West Nederland)

 

Zaal open: 18.30 uur; entree: € 20,- v.v.k. € 17,50 via deze website en Ticketmaster.

Feest der herkenning
Het belooft ook dit jaar tijdens de ‘BENELUX Grand Finale’ weer een spannend feest der herkenning te worden met covers van diverse nationale en internationale artiesten uit verschillende muziekgenres. Om 18.30 uur gaan de deuren van 013 Tilburg open en vanaf 19.00 uur barst het feest los. De finalisten zullen alles uit de kast halen om vakjury én publiek te overtuigen dat zij de beste zijn.

Gedurende de finalerondes zijn individuele muzikanten genomineerd voor de Awards voor Beste Vocalist(e) 2013/2014, Beste Gitarist 2013/2014, Beste Bassist 2013/2014, Beste Drummer 2013/2014 en Beste Toetsenist 2013/2014. Tijdens de BENELUX Grand Finale zullen de winnaars bekend worden gemaakt en de Awards worden uitgereikt.

Tv-serie ‘The Clash of the Coverbands’
Net als in de BENELUX Semi-Finals in Podium de Vorstin in Hilversum, worden ook van deze Grand Finale Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt voor de 6-delige tv-serie ‘The Clash of the Coverbands’. Met 12 camera’s worden niet alleen de live-optredens op unieke wijze in beeld gebracht, maar worden de bands ook gevolgd tijdens hun voorbereidingen met o.a. de bandcoachingssessies die ze allemaal ontvingen in de aanloop naar hun optredens.

Springplank
Dat 'The Clash of the Cover Bands' voor de deelnemende bands een springplank naar de landelijke en wellicht internationale doorbraak kan zijn, blijkt wel uit het succes van o.a. de winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Public’s Favourite Award 2011/2012’ Koyle. Deze Belgische Rock coverband bestormde vorig jaar de Nederlandse hitlijsten met haar single ‘End Of June’. "Het is geweldig om dankzij 'The Clash' in de Mega Top-100 te hebben gestaan", aldus bassist Roland Kellens van Koyle. "Tijdens The Clash, maar ook daarna hebben we professionele ondersteuning gehad van de organisatie, waardoor we nu niet alleen een single hebben kunnen uitbrengen, maar ook een videoclip hebben gemaakt. De aanvragen voor de optredens blijven binnenstromen. Geweldig!!!"
Ook Present Danger uit Kaatsheuvel, winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Public’s Favourite Award 2007/2008’ stond met haar single ‘Iron Rain’ in de Mega Top-100. De winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands 2007/2008’ Rattlesnake Shake uit Oss heeft destijds met drie singles in de nationale hitlijsten gestaan.

Gedurende hun deelname aan The Clash of the Cover Bands worden de bands begeleid en gecoacht om zo het aanwezige talent optimaal te benutten en waar mogelijk naar een hoger niveau te tillen.

Inschrijven 
Speel jij in een coverband en zijn jullie klaar om de hele Benelux te veroveren? Geef je dan op voor de 'The Clash of the Cover Bands - The BENELUX Edition'! Hier kun je je inschrijven voor de grootste bandcompetitie van de Benelux!

The Clash of the Cover Bands is powered by:

SONOR David Eden Uw logo ook hier? Maxazine Sound Vision Studio
Uw logo ook hier? RockMuZine Festivalinfo USA Music Import Artists & Bands Booking Agency
Artists & Bands Booking Agency EVANS Podiuminfo Ticketmaster Koch


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands