• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Nieuws

(8/18) Benelux Semi-Finals: Interview STEAM uit Olen (B) 31-07-2014

The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Semi-Finalists 2013/2014

Het 10e seizoen van 'The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014' is aanbeland bij de BENELUX Semi-Finals die op zaterdagen 4 en 18 oktober a.s. worden gehouden in het prachtige Podium de Vorstin in Hilversum (main hall). Alle regionale rondes zijn geweest en van alle regio’s hebben de beste en populairste bands zich geplaatst bij de laatste 18 bands die verdeeld over de twee Semi-Finals ook nu weer worden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. De winnaars én de nummers 2 in beide categorieën plaatsen zich voor de BENELUX Grand Finale die op zaterdag 20 december a.s. wordt gehouden in Nederlands grootste Poppodium 013 in Tilburg (main hall). Hier wordt de muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014' beslist en worden zowel de vakjury-winnaar als de publiekswinnaar beloond met een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux én een tour van 20 optredens. Beide winnaars mogen zich ook een jaar lang de beste of populairste coverband van de Benelux noemen.

De 18 bands die zich hebben weten te plaatsen voor de BENELUX Semi-Finals zijn zonder uitzondering van zeer hoog niveau en het zal dan ook de vorm van de dag zijn die bepaalt welke bands er uiteindelijk doorgaan naar de grote finale. Voor zowel de vakjury als het publiek wordt dit een zware klus. Alle bands hebben het afgelopen jaar keihard gewerkt om zowel muzikaal inhoudelijk als ook in hun podiumperformance het aanwezige talent optimaal te ontwikkelen en te benutten en staan nu voor één van de grootste uitdagingen in hun muzikale carrière. Hoe gaan ze om met de druk die een tv-productie met zich meebrengt? Lukt het ze weer om boven zichzelf uit te stijgen? Krijgen ze het publiek ademloos stil met de verplichte ballad, maar weten ze ook het publiek uitzinnig te krijgen? Hoe bereiden zij zich voor? Om u alvast een beetje kennis te laten maken met deze bijzondere topbands zullen we de komende negen weken elke maandag en donderdag voorstellen aan één van de hoofdrolspelers in de eindfase van deze boeiende muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014'.

STEAM in Oosterhof LummenBand 8 in de serie van 18 interviews van alle Semi-Finalists: Rock coverband STEAM uit Olen (B). Op 24 januari jl. was STEAM de publiekswinnaar van de Regio-Finale van België/Luxemburg en staat hiermee op zaterdag 18 oktober a.s. in de 2nd BENELUX Semi-Final in Podium de Vorstin in Hilversum.
Het commentaar van de vakjury was tijdens de Regio-Finale als volgt: 6-mans Rock coverband STEAM wist zichzelf wederom te overtreffen en de hoge verwachtingen meer dan waar te maken. Vier sterke muzikanten en twee bovengemiddelde leadzangeressen met beide een krachtige podiumuitstraling wisten het totale publiek van begin tot eind aan zich te binden. Nummers als o.a. Highway To Hell van AC/DC, Weak van Skunk Anansie en The Pretender van Foo Fighters werden met veel energie en muzikaal technisch op hoog niveau gespeeld. Met een dik verdiende 1e plaats bij de publieksstemmen staat ook STEAM bij de beste 18 bands van dit seizoen en vertegenwoordigd België in oktober a.s. in de BENELUX Semi-Finals in Hilversum. Herman Coremans werd door de vakjury gekozen tot beste bassist van deze finale en is hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit seizoen.

Rock coverband STEAM uit Olen (B)

Kunnen jullie je in maximaal 5 zinnen voorstellen?
"STEAM is een sterke Rock coverband die werd opgericht in 1992. Met inbreng van alle leden werkt STEAM voortdurend aan nieuwe cover-nummers. Met een uiteenlopend repertoire van zowel oude Rock-klassiekers als nieuwe Rock-covers is geen enkele uitdaging te groot voor STEAM. ...Led Zeppelin, AC/DC, Deep Purple, Golden Earring, FooFighters, Kings of Leon, Skunk Anansie...zijn slechts enkele grote namen die onze setlist passeren.
Drums : David Lievens de Vinny
Lead guitar : Frank Bierinckx
Base : Herman Coremans
Ritme guitar and vocals : Ronny Sips
Lead and backing vocals : Shana Omloop
Lead and backingvocals : Kimberly Drieskens
Ambiance verzekerd met deze gestoorde bende - STEAM ROCKS, HELL YEAH!!!"

Wie zijn jullie muzikale helden? Door wie/wat zijn jullie muziek gaan maken?
"Naargelang wij met verschillende personen samenwerken in een band komen hier veel muzikale invloeden bij elkaar. o.a. Led Zeppelin, AC/DC, Deep Purple, Golden Earing, FooFighters, Kings of Leon, Skunk Anansie, etc… Muziek zit in het bloed, door aanmoediging en steun van vrienden en familie kom je al ver.

Wat voor optredens hebben jullie vooral gedaan tot nu toe en wat is jullie doelstelling?
"Steam is vooral bekend in de Kempen. Naast de kleinere café-optredens en tentfeesten staan we nu ook al geregeld op kleine festivals. Dit jaar staan we terug op Olensfest 2014. Deze grotere festivals zijn voor ons als band de uitdaging die we nodig hebben om ons als muzikanten verder te ontplooien en bij te leren. Ook willen we graag een beetje bekendheid winnen in andere regio’s binnen de Benelux."

Hoe vaak treden jullie gemiddeld per jaar op?
"Wij hebben gemiddeld 25 optredens per jaar. Wanneer we een weekend geen optreden hebben komen we alsnog samen om verder te werken aan nieuwe nummers."

Wat onderscheidt jullie van andere bands in jullie genre?
"Wij onderscheiden ons als band van anderen door onze eigenheid. Wij doen ons eigen ding en proberen nummers naar eigen hand te zetten. Onze troef is volgens ons het feit dat wij een ROCKband zijn met 2 vrouwelijke leadzangeressen wat je niet zo snel ziet! Wij staan ook steeds met volle overgave op het podium, wat niet onopgemerkt voorbijgaat aan het publiek."

Hoe stellen jullie de repertoirelijst samen?
"De repertoirelijst wordt samengesteld met inbreng van alle bandleden. Wanneer we nieuwe nummers zoeken om onze lijst opnieuw een boost te geven mag iedereen zijn/haar nummerkeuze voorstellen en heeft ook elk van ons respect voor de uiteenlopende voorstellen."

Zijn jullie een democratische band of is er een duidelijke hiërarchie?
"Wij zijn een democratische band. Alle beslissingen en keuze van nummers worden met de volledige band besproken."

Hoe benaderen jullie de nummers? Wil je zo dicht mogelijk bij het origineel blijven of hebben jullie de intentie om de nummers een eigen smoel te geven?
"Wij trachten steeds elk nummer een STEAMY-touch te geven. Wij kijken naar de verschillende talenten binnen de band en proberen deze zoveel mogelijk uit te spelen tijdens elk nummer."

Is het afgelopen jaar verandering gekomen in deze benadering? Hoe kijken jullie daar nu tegenaan?
"Geen grote veranderingen, wel meer intensiteit en focus. Dit hebben we dan ook deels te danken aan onze deelname in ‘The Clash’."

De mogelijkheden voor bands om te spelen zijn de afgelopen jaren sterk verminderd en als band moet je steeds meer onderscheidend zijn. Hoe gaan jullie hier mee om?
"Wij hebben hiervan tot op deze dag nog niet veel van gemerkt. Wij blijven steeds hard werken en proberen ons steeds te verbeteren. Dit reflecteert zich dan weer tijdens optredens op het podium en bij het publiek."

STEAM in Oosterhof LummenSTEAM in Oosterhof LummenSTEAM in Oosterhof Lummen

Hoe zijn jullie tot het besluit gekomen om je in te schrijven voor The Clash of the Cover Bands?
"The Cash of the Cover Bands hebben leren kennen door een gesprek met Rol van Koyle. We zagen dit als een mooie kans om de band een level hoger te brengen en naam te maken bij een breder publiek, wat ondertussen al aardig aan het gebeuren is."

Wat heeft The Clash of the Cover Bands tot nu toe voor jullie betekend? Wat zijn de belangrijkste effecten geweest?
"Het belangrijkste effect voor ons is dat wij tijdens deze wedstrijd als band enorm gegroeid zijn in ons samenspel. Elk van ons is een individu, maar op het podium zijn we één! Onze naam heeft ook al wat meer bekendheid verworven tijdens onze deelname wat zich resulteerd in meerdere optredens."

Wat zijn voor jullie de voor- en nadelen van het deelnemen aan ‘The Clash’?
"Nadeel: Wij hebben tot nu toe geen nadeel ondervonden integendeel. Enkel dat we nu de halve finale in Hilversum moeten spelen, wat voor de Belgische bands een belangrijk nadeel is. Het zal heel moeilijk zijn om het publiek te overtuigen om die verplaatsing te maken de bands te komen steunen. De wedstrijden zouden meer centraal gelegen moeten doorgaan."

Wat is jullie mooiste herinnering (tot nu toe) in ‘The Clash’?
"Elk onderdeel van de wedstrijd is en blijft een mooie herinnering, maar vooral dat je doorgaat en beloond wordt voor de geleverde inspanningen."

De regionale rondes zijn jullie goed doorgekomen. Waar staan jullie ten opzichte van de andere 17 bands in de BENELUX Semi-Finals?
"Wij kunnen hier eerlijk gezegd weinig over zeggen doordat wij de andere bands niet echt kennen. Het feit dat we samen in de benelux semi-finals staan bewijst dat alle bands hun capaciteiten goed hebben uitgespeeld en verdiend deze semi final mogen meemaken."

Kennen jullie je ‘tegenstanders’ in de BENELUX Semi-Finals? En waar denken jullie t.o.v. hen te staan?
"Wij kennen hen enkel bij naam die we hebben doorgekregen. Wij focussen ons enkel op onze band en gaan hard werken om er op de halve finale te staan en een sterke set neer te zetten."

Wat zijn jullie sterke en minder sterke punten?
"Onze sterke punten zijn: eigen sound, sterke nummers, interactie met het publiek, 3 leadstemmen. Zwakkere punten: het showelement mag nog iets meer aanwezig zijn."

Op welk(e) punt(en) hebben jullie je het afgelopen jaar het meest kunnen ontwikkelen?
"We zijn zeker gegroeid als band tijdens deze wedstrijd, we zijn meer een geheel geworden in elk opzicht. Tijdens deze wedstrijd zie je veel verschillende bands waar je toch wat van opsteekt of bepaalde zaken ziet die je niet moet doen. Plus dat je met mensen praat met wat meer ervaring, daar kan je altijd van leren."

Waar denken jullie over drie jaar te staan?
"Wij hopen in de toekomst op grotere festivals en podia te kunnen staan. Ook gaan we proberen meer bekendheid te winnen in andere regio’s binnen de Benelux."

Hoe was het om op de grote(re) podia te spelen?
"Op grotere podia heb je als band letterlijk en figuurlijk meer vrijheid. Wij hebben het al enkele keren gedaan en het was telkens opnieuw een onvergetelijke ervaring. Uit onze beperkte ervaring tot nu toe blijkt dat op grotere podia onze band veel beter tot zijn recht komt. Wij kijken alvast uit naar het podium van de Vorstin in Hilversum!"

Wat vinden jullie zelf het sterkste nummer dat jullie gespeeld hebben tijdens jullie deelname aan ‘The Clash’?
"Naar onze mening hebben wij een sterke set neergezet. Dus is het moeilijk om daar 1 nummer uit te halen."

Hebben jullie bepaalde rituelen/gewoontes voordat jullie gaan optreden?
"Booze, smokes and Rock ’n Roll! ;)"

Stel dat jullie ‘The Clash of the Cover Bands Award’ zouden winnen, welk nummer zouden jullie dan kiezen om als single uit te brengen? Wordt het dan een cover of een eigen nummer? En waarom juist dát nummer?
"Als wij op dit moment een nummer moeten kiezen zou het een cover zijn, omdat wij tot op heden niet met eigen nummers bezig zijn. Welk nummer is nog een groot vraagteken. Hier zullen we vooral kijken naar de reacties van het publiek en de vakjury."

Willen jullie verder nog iets kwijt?
"We kijken er alvast naar uit om op 18 oktober in Podium De Vorstin een knallende set neer te zetten!!!"


Lees ook de interviews van:
L!NC uit Breda
Homemade Water uit Delft
Cups and Plates uit Middelbeers
7NA uit Enter
Men & a Lady uit Scherpenheuvel (B)
PepperJack uit Weert
CoverUp uit Delft
Frank & The Silly Symphonies uit Den Haag
Schmimanski uit Enschede
Barking Bruce uit Antwerpen (B)
Maelox uit Groningen
Way Beyond uit Dirksland
SH!ZL uit Tiel
The Joe Cocker Connection uit Antwerpen (B)
Bakkeliet uit Alphen
Rockbaas uit Bussum
Eagles Road uit Luik (B)
 


Inschrijven
Speel jij in een cover-/tributeband en zijn jullie klaar om de hele Benelux te veroveren? Geef je dan op voor de volgende editie van 'The Clash of the Cover Bands – The BENELUX Edition’! Hier kun je je inschrijven voor de volgende editie van de grootste bandcompetitie van de Benelux! Op deze website vind je meer informatie over deze spectaculaire bandcompetitie.


The Clash of the Cover Bands is powered by:

Podiuminfo SONOR Ticketmaster Koch EVANS
USA Music Import Sound Vision Studio Maxazine Artists & Bands Booking Agency Festivalinfo
Artists & Bands Booking Agency David Eden RockMuZine Uw logo ook hier? Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands