• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Nieuws

Coverbands schitteren in BENELUX Semi-Finals in Podium de Vorstin Hilversum 05-07-2014

Coverbands schitteren in BENELUX Semi-Finals ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014’

De 18 beste en populairste coverbands van de Benelux in Podium de Vorstin in Hilversum

Zaterdagen 4 en 18 oktober a.s. staat Podium de Vorstin in Hilversum in het teken van de BENELUX Semi-Finals van de grootste bandcompetitie van Nederland, België en Luxemburg: 'The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014’. De 18 beste en populairste coverbands van de Benelux, de regionale winnaars, mogen nu hun sterk ontwikkelde talenten laten zien en horen op het gerenommeerde podium van Podium de Vorstin (main hall) en strijden hiermee om een felbegeerde plaats in de BENELUX Grand Finale. Na een jaar van hard werken en gedegen coaching is weer een droom van al deze top-muzikanten uitgekomen. Het podium van Podium de Vorstin is op deze dagen van hen.

Initiatiefnemer, organisator en producer John Van den Borne kijkt terug op 10 jaar The Clash of the Cover Bands: “De ideologie waarmee we tien jaar geleden zijn begonnen, hebben we verwezenlijkt: met The Clash of the Cover Bands bieden we talent o.a. de beste en meest toonaangevende podia van de Benelux om gehoord en gezien te worden. In het coverbandcircuit schuilt enorm veel talent, maar de bands verkeerden vaak in de anonimiteit. Met The Clash of the Cover Bands hebben we die anonimiteit definitief doorbroken. We merken dat de belangstelling voor The Clash of the Cover Bands steeds groter wordt. Dit seizoen hebben tot nu toe ruim 60.000 bezoekers ‘The Clash’ bezocht. De bands hebben het hele jaar in de regionale voorrondes en finalerondes toegewerkt naar dit unieke moment om als coverband te schitteren in de BENELUX Semi-Finals. Dit is alleen gegund aan de beste en populairste bands van de verschillende regio’s. De bands die dit stadium hebben bereikt weten zowel technisch als visueel een zeer boeiend en interactief optreden neer te zetten, dat vaak bol staat van verrassende muzikale invalshoeken.”

7NA in Metropool Hengelo Eagles Road in Oosterhof LummenSH!ZL in Metropool Hengelo

De 18 bands die deze BENELUX Semi-Finals hebben bereikt, treden verdeeld over twee Halve Finales op: zaterdag 4 oktober en zaterdag 18 oktober a.s. Zowel een vakjury, bestaande uit vertegenwoordigers van platenmaatschappijen, programmeurs, vakdocenten en vakmedia, als ook het publiek bepaalt welke coverbands uiteindelijk doorgaan naar de Grand Finale in Poppodium 013 in Tilburg op zaterdag 20 december a.s.: de nummers 1 en 2 gekozen door de vakjury en de nummers 1 en 2 gekozen door het publiek. De 9e band die zich plaatst voor de grote finale is de band die in beide categorieën samen de hoogste score behaalt, van beide Semi-Finals.

 

 

1st BENELUX Semi-Final zaterdag 4 oktober 2014 in Podium de Vorstin (main hall), zaal open: 18.30 uur (in willekeurige volgorde):
- 7NA: Classic Rock coverband uit Enter (1e plaats publiek Regio Noord-Oost Nederland) 
- Barking Bruce: Rock coverband uit Antwerpen (B) (2e plaats vakjury Regio België/Luxemburg) 
- Cups and Plates: Top-100 coverband uit Middelbeers (2e plaats vakjury Regio Zuid Nederland) 
- Eagles Road: Metal coverband uit Luik (B) (1e plaats vakjury Regio België/Luxemburg) 
- L!NC: Rock coverband uit Breda (2e plaats publiek Regio Zuid Nederland) 
- PepperJack: Rock coverband uit Weert (1e plaats vakjury Regio Zuid Nederland) 
- Rockbaas: Rock coverband uit Bussum (2e plaats vakjury Regio West Nederland) 
- SH!ZL: Allround coverband uit Tiel (2e plaats vakjury Regio Noord-Oost Nederland) 
- The Joe Cocker Connection: Joe Cocker tribute uit Antwerpen (B) (2e plaats publiek Regio België/Luxemburg)

 

 

 

 

 

 

2nd BENELUX Semi-Final zaterdag 18 oktober in Podium de Vorstin (main hall), zaal open: 18.30 uur (in willekeurige volgorde) 

- Bakkeliet: Rock, Pop coverband uit Alphen (1e plaats publiek Regio Zuid Nederland)
- CoverUp: Funk, Soul coverband uit Delft (1e plaats vakjury extra landelijke cyclus)
- Frank & The Silly Symphonies: Blues, Swing coverband uit Den Haag (2e plaats publiek Regio West Nederland)
- Homemade Water: Pop, Rock coverband uit Delft (1e plaats vakjury Regio West Nederland)
- Maelox: Pop, Rock coverband uit Groningen (2e plaats publiek Regio Noord-Oost Nederland)
- Men & a Lady: Allround coverband uit Scherpenheuvel (B) (1e plaats publiek extra landelijke cyclus)
- Schimanski: Rock coverband uit Enschede (1e plaats vakjury Regio Noord-Oost Nederland)
- STEAM: Rock coverband uit Olen (B) (1e plaats publiek Regio België/Luxemburg)
- Way Beyond: Pop, Rock coverband uit Dirksland (1e plaats publiek Regio West Nederland) 

 

 

 

BENELUX Grand Finale op zaterdag 20 december a.s. in Poppodium 013 in Tilburg
De negen bands die in de BENELUX Semi-Finals als winnaars naar voren komen, wacht op zaterdag 20 december a.s. een zinderende BENELUX Grand Finale in Poppodium 013 in Tilburg. Hier beslist de vakjury welke band de 'The Clash of the Cover Bands Award 2013/2014' ontvangt en het publiek kiest de winnaar van de 'The Clash of the Cover Bands Public's Favourite Award 2013/2014'. De twee winnaars worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip, incl. plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens. Ook worden in de BENELUX Grand Finale de Individuele Awards uitgereikt voor de Beste Vocalist, Beste Gitarist, Beste Bassist, Beste Drummer en Beste Toetsenist.

Springplank
Dat 'The Clash of the Cover Bands' voor de deelnemende bands een springplank naar de landelijke en wellicht internationale doorbraak kan zijn, blijkt wel uit het succes van o.a. de winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Public’s Favourite Award 2011/2012’ Koyle. Deze Belgische Rock coverband bestormde weken de Nederlandse hitlijsten met hun single End Of June. "Het is geweldig om dankzij 'The Clash' in de Mega-Top 100 te hebben gestaan", aldus bassist Roland Kellens van Koyle. "Tijdens The Clash, maar ook daarna hebben we professionele ondersteuning gehad van de organisatie, waardoor we nu niet alleen een single hebben kunnen uitbrengen, maar ook een videoclip hebben gemaakt. De aanvragen voor de optredens blijven binnenstromen. Geweldig!!!" Ook Present Danger uit Kaatsheuvel, winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Public’s Favourite Award 2007/2008’ stond met haar single Iron Rain in de Mega Top-100. De winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands 2007/2008’ Rattlesnake Shake uit Oss heeft met drie singles in de nationale hitlijsten gestaan.

Bakkeliet in 013 TilburgFrank & The Silly Symphonies in Melkweg AmsterdamSTEAM in Oosterhof Lummen

Interviews
Alle bands hebben het afgelopen jaar keihard gewerkt om zowel muzikaal inhoudelijk als ook in hun podiumperformance het aanwezige talent optimaal te ontwikkelen en te benutten en staan nu voor één van de grootste uitdagingen in hun muzikale carrière. Hoe gaan ze om met de druk die een tv-productie met zich meebrengt? Lukt het ze weer om boven zichzelf uit te stijgen? Krijgen ze het publiek ademloos stil met de verplichte ballad, maar weten ze ook het publiek uitzinnig te krijgen? Hoe bereiden zij zich voor? Om u alvast een beetje kennis te laten maken met deze bijzondere topbands zullen we de komende negen weken elke maandag en donderdag voorstellen aan één van de hoofdrolspelers in de eindfase van deze boeiende muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014'.

Lees hier de interviews van:

L!NC uit Breda
Homemade Water uit Delft
Cups and Plates uit Middelbeers
7NA uit Enter
Men & a Lady uit Scherpenheuvel (B)
PepperJack uit Weert
CoverUp uit Delft
STEAM uit Olen (B)
Frank & The Silly Symphonies uit Den Haag
Schmimanski uit Enschede
Barking Bruce uit Antwerpen (B)
Maelox uit Groningen
Way Beyond uit Dirksland
SH!ZL uit Tiel
The Joe Cocker Connection uit Antwerpen (B)
Bakkeliet uit Alphen
Rockbaas uit Bussum
Eagles Road uit Luik (B)

Kaarten voor de Semi-Finals zijn te koop via deze website, ticketmaster.nl en www.devorstin.nl. (Bij de bestellingen via Ticketmaster en Podium de Vorstin komen nog servicekosten.) De kaarten kosten aan de dagkassa € 15,- per stuk; in de voorverkoop kosten ze € 12,50 per stuk.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

RockMuZine Podiuminfo Koch Uw logo ook hier? SONOR
Maxazine Ticketmaster Artists & Bands Booking Agency David Eden Artists & Bands Booking Agency
USA Music Import Festivalinfo EVANS Uw logo ook hier? Sound Vision Studio


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands